sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Kinkkupiirakka

Eilen leivoin herkullisen kunkkupiirakan, sillä meille oli tulossa vieras. Pohjan tein Suklaapossun ohjeella, joka löytyy täältä. Pohjaan tuli porkkanaraastetta, mikä teki siitä terveellisemmän. Ja antoi se hyvää makuakin. ;) Pohja oli nimittäin super herkullinen! Täytteen sovelsin omasta päästäni ja siihen tuli mm. kinkkua, paprikaa, sipulia ja ruohosipulituorejuustoa. Hyvää piirakkaa tuli ja muutkin syöjät kehuivat!



Porkkanainen piirakkapohja

n. 28 cm pyöreään tai 20x30 cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan


Piirakkapohja:
100 g voita
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Ohje:
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja porkkanaraaste keskenään. Yhdistä aineet ja sekoita vain sen verran, että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet yhteen. Voitele piirakkavuoka kevyesti. Levitä taikina vuoan pohjalle jauhotetuin sormin painellen. Laita vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Voit valmistella täytettä tällä välin. Esipaista pohjaa 225 asteen lämmössä 8 minuuttia. Laita päälle haluamasi täytteet ja jatka paistamista esim. 180 asteessa kunnes täyte on hyytynyt.


täyte:
1 kananmuna
180g ruohosipulituorejuustoa
4dl juustoraastetta
mustapippuria
200g kinkkusuikaleita
pieni sipuli
1 suippopaprika
aurajuustoa

Sekoita kulhossa muna, tuorejuusto, 2dl juustoraasteesta ja pippuri.
Lisää joukkoon puolet kinkusta ja kaada pohjan päälle.
Ripottele pinnalle loput kinkut, pilkottu paprika, sipuli, aurajuusto ja juustoraaste.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.



Mukavaa sunnuntaita toivotellen, Essi


2 kommenttia:

  1. Onpas tosi herkun näköönen, suolaset piirakat maistuu aina :) mä taidan kokeilla tätä huomenna :) kiitti vinkistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaiset piirakat on kyllä super herkullisia! :D Kiva jos kokeilit. :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)