torstai 6. lokakuuta 2016

Gluteeniton porkkanapiirakka

Noniin, nyt tulee tämä lupaamani gluteenittoman porkkanapiirakan ohje. Tätä leivoin noin kaksi viikkoa takaperin ukkini syntymäpäiville. Siskoni on gluteeniton, joten jotain täytyi tietysti löytyä gluteenittomana. Gluuteenittomia leivonnaisia tulee tehtyä todella harvoin, joskus ihan sattumalta. Gluutenittomat ainekset kuitenkin makasavat vähäsen enemmän.

Ohje oli erittäin hyvä, sillä porkkanapiirakka oli mehevää ja kuorrutus ihanan makean raikasta, niin kuin pitääkin. Porkkana maistui myös totta kai! :D Ohje blogista Maistuu makialle.



Mehevä Gluteeniton Porkkanapiirakka:

(pellillinen)


Pohja:


- 6 kananmunaa
- 5 dl muscovado- tai fariinisokeria
- 5,5 dl gluteenittomia jauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljajauhetta
- 2 rkl kanelia
- ripaus suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 300g voita
- 9 dl porkkanaraastetta



Kuorrute:


- 400g tuorejuustoa
- ½ sitruunan mehu
- 2 dl tomusokeria
- ½ tl vaniljajauhetta



- Kuori ja raasta porkkanat.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi keskenään.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
- Sulata voi mikrossa.
- Lisää munavaahtoon vuorotellen voita, kuivia aineita ja porkkanaraastetta.
- Kääntele varovasti sekaisin, ettei taikina lässähdä.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes piirakka on kypsä.
- Kun piirakka on kypsä, anna sen jäähtyä ennen kuorrutusta.
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään kipossa.
- Tarkista kuorrutteen maku ja lisää halutessasi tomusokerin määrää.
- Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.


2 kommenttia:

Ilahduta jättämällä kommentti! :)