sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Kinuski-mansikkaseeprakakku

Eilen istuimme ystävieni kanssa iltaa syöden hyvin ja rupatellen pitkälle yöhön. Minä lupauduin tekemään meille jälkiruokakakun tietenkin intoa puhkuen. Kakkujahan on aina kiva tehdä. Ensin ajattelin suklaakakkua, mutta halusin pitää maut kesäisen raikkaina, joten päädyin Kinuskikissan kinuski-mansikkakakkuun. Seeprakakkua olenkin halunnut kokeilla tehdä, joten nyt oli oiva tilaisuus.

Kommentteja luettuani huomasin, että hyvin moni oli epäonnistunut kakun kanssa jollain tavalla. Raidat menneet pieleen, kakku ollut liian liivatteinen yms. Itse ajattelin, että seuraan reseptiä kohta kohdalta tarkasti, käytän täysin samoja ainesosia kuin Kinuskikissa, enkä sovella mitään. Ja hyvin onnistui, jopa yli odotusten! Todella ihanat maut, ja maku parani ja pehmeni seuraavaan päivään. Kakku oli myös tosi nätti, melkein kuin taideteos. :)



Kinuski-mansikkaseeprakakku

Pohja: 
180 g digestive-keksejä
75 g voita
Kinuskitäyte:
3 dl vispikermaa
2 ½ dl fariinisokeria
8 liivatelehteä
500 g Valio Vanilla vaniljakastiketta
400 g Valio maustettua rahkaa vanilja
4 rkl vettä
Mansikkatäyte:
5 liivatelehteä
500 g mansikoita (tuoreita tai pakastemansikoita)
Vuoan reunoille:
tuoreita mansikoita


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Vuoraa vuoan sisäreuna reunakalvolla. Voit käyttää myös leivinpaperista leikattuja suikaleita. 
Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Leikkaa mansikoista siivuja ja asettele siivut vuoan sisäreunaa vasten.
Mittaa kinuskitäytteen kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutti, jotta sokeri liukenee kermaan. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin, jotta kastike viilenee ja muuttuu paksummaksi.
Laita täytteiden liivatelehdet (8 + 5) likoamaan kylmään veteen.
Soseuta mansikat. Kuumenna noin desilitra mansikkasoseesta kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä huolellisesti sekoittaen lopun mansikkasoseen kanssa.
Yhdistä vaniljakastike, vaniljarahka ja kinuskikastike vatkaimella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita kinuskitäytteen joukkoon.
Kaada vuoan keskelle vuorotellen kinuski- ja mansikkatäytettä. Loppua kohden annosta voi pienentää, jotta saat keskiosaan tiheän rengaskuvion. Voit säädellä kuviota myös kaatamiskorkeudella. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.



2 kommenttia:

Ilahduta jättämällä kommentti! :)