perjantai 22. syyskuuta 2017

Puolukka-kinuskitäytekakku

Pari viikkoa takaperin tuli joogatunnilla mieleeni ajatus kakusta, jossa olisi täytteenä kirpsakka puolukkarahka ja kermakuorrutteen päällä makeaa kinuskikastiketta. Tiedä sitten saiko jooga jotenkin aivot raksuttamaan vai makeahammastako kolotti. :D Viime viikolla tämä kakku piti kuitenkin laittaa todella testiin. Ja ei ollut huono kokeilu ollenkaan. Makuparihan oli tunnetusti nappivalinta. Aivan ihastuttava syyskakku. Kakkupohjaa tehdessä tuli mieleeni, että voisikohan vehnäjauhojen tilalle vaihtaa ruisjauhoja. Ruis ja puolukka kyllä kävisivät kivasti yhteen. :)


Puolukka-kinuskitäytekakku

Kakkupohja
4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kostutus
maitoa

Täyte
puolukkahilloa
4 dl kermaa
2 prk rahkaa (noin 500g)
sokeria oman maun mukaan
noin 3 dl puolukoita

Päälle
2 dl kermaa
tomusokeria
kinuskikastiketta
koristeluun puolukoita

Tee näin

1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ennen irroittamista.
2. Vatkaa täytteeseen tuleva kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeria oman maun mukaan. Lisää puolukat. Jos haluat puolukat rahkaan kokonaisina, kääntele ne varovasti nuolijalla rahkan joukkoon. Muuten voit käyttää sähkövatkainta.
3. Leikkaa kakkupohjaan kaksi väliä. Kostuta maidolla, sipaise pintaan hieman makeaa puolukkahilloa ja laita runsaasti puolukkarahkaa.
4. Vatkaa päällisen kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Tomusokeri antaa kermavaahtoon pehmeän maun. Levitä kerma kakun pintaan ja koristele puolukoilla. Kaada lopuksi kinuskikastiketta kakun päälle.





2 kommenttia:

  1. Puolukka ja kinuski sopii kyllä todella yhteen! Varmasti herkullinen kakku..

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)