keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Piparijuustokakku

Pidimme ystävien kesken pikkujouluja kaksi viikkoa sitten. Halusin tietysti tehdä railakkaan juhlinnan keskelle jonkun kivan ja helpon jouluisen kakun. Päädyin tekemään piparijuustokakun ja rupesinkin etsimään hyvää reseptiä eri blogeista. Emerald City -blogista löytyi tosi kiva ja super helppo piparijuustokakun ohje. Piparkakku maistuu tässä kakussa kyllä todella hyvin pehmeän mascarponen kanssa. Jos vielä on joulupöydän kakku hakusessa, niin tässä olisi oiva ja nopea ohje! :)


Piparijuustokakku
Pohja:
150 g piparkakkuja
60 g voita

Piparkakkumousse:
350 g mascarpone-tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
¾ dl (45 g) tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
150 piparkakkuja

Laita leivinpaperi halk. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Vuoraa myös reunat leivinpaperilla. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi esim. monitoimikoneella tai veitsellä. Sulata voi ja lisää piparimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita mascarpone, kerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaneli kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Ota vaahdosta 1 ½ dl erilleen koristelua varten. Murskaa piparkakut veitsellä paloiksi ja sekoita lopun vaahdon joukkoon. Levitä täyte mahdollisimman tiiviisti pohjan päälle. Laita jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Laita erilleen otettu täyte tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota haluamallasi tavalla kakun pinnalle. 




4 kommenttia:

  1. Piparijuustokakku kuuluu meidän jouluun.. :)

    VastaaPoista
  2. Tätä jouluisemmaksi ei paljoa voi juustokakku kyllä mennä :) Ihanalta näyttää! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!💖 jouluinen oli kyllä tämä kakku.🤗

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)