tiistai 5. kesäkuuta 2018

Pätkisjuustokakku

Vapun aikaan leivoin Reetan myöhäisille synttäreille pätkisjuustokakkua. Kakkua kehuttiin kovasti ja hyvväähän se olikin! Ihanan suussasulavaa pätkistäytettä keksipohjalla! Nam! Alkuperäinen ohje löytyy K-Ruoka- sivustolta täältä.



Pätkisjuustokakku (24cm)

Pohja

15 kpl Dominoa
3 rkl voita

Hienonna keksit muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan. 


Täyte

4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 rs (à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 rkl maitoa
2 ps pätkiksiä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokeri. 
Sulata pätkikset mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen tasaiseksi tahnaksi. Sekoita suklaa tuorejuuston ja sokerin joukkoon. Lisää joukkoon myös kermavaahto.
Kuumenna ruokalusikallinen maitoa ja sulata siihen neljä vedestä pusristettua liivatelehteä. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. 
Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mielellään yön yli. 


Kuorrute

2 liivatelehteä
1 rkl maitoa
150 g ranskankermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita ranskankerman joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. 
Kuumenna ruokalusikallinen maitoa ja sulata siihen kaksi vedestä puristettua liivatelehteä. Jäähdytä hieman. Kaada seos kuorrutteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä noin kaksi tuntia. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Koristele Dominomurulla ja pätkispaloilla. 


 

Pian pitääkin alkaa leipoa ihan urakalla, sillä iskällä on ensi viikolla 50v. synttärit ja sinne pitää tottakai leipoa hyvät tarjottavat. ;)

Palaillaan! 

Essi 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)