Minulla oli käytössä Baileys Chocolat Luxe, joka on siis suklaisempi, kuin tavallinen Baileys. Tämä kakku kyllä katosi nopeasti parempiin suihin, ja oli tykätty. Alkoholi antoi oman hienostuneen vivahteensa, eli enemmän aikuiseen makuun tämä kakku. Koristeeksi laitoin After Eight-suklaata. Ohje löydetty Emerald City -blogista, kiitos!
Baileys-juustokakku
Pohja:
120 g Digestive keksejä
40 g voita
Baileysmousse:
2 1/2 dl Flora Vispiä
250 g mascarponetuorejuustoa
1/2 dl (45 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl Baileys kermalikööriä
3 liivatelehteä
Valmista pohja
Pingota leivinpaperi halk. 18 cm vuoan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja kiinnitä ne voita liimana käyttäen vuoan reunoille.
Hienonna keksit kaulimella minigrip-pussissa. Laita voi mikron kestävään kulhoon ja kuumenna puoliteholla välillä sekoittaen, kunnes se on sulanut. Lisää jauhetut keksit ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin vetäytymään moussen teon ajaksi.
Hienonna keksit kaulimella minigrip-pussissa. Laita voi mikron kestävään kulhoon ja kuumenna puoliteholla välillä sekoittaen, kunnes se on sulanut. Lisää jauhetut keksit ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin vetäytymään moussen teon ajaksi.
Valmista Baileysmousse
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota Flora Vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja sokerit keskenään toisessa kulhossa. Lisää puolet Flora Vispi vaahdosta mascarponen joukkoon nuolijalla käännellen. Kuumenna Baileys kattilassa kiehumispisteeseen ja kiehauta halutessasi alkoholi kokonaan pois. Lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä hetken aikaa ja sekoita mascarponeseoksen joukkoon sähkövatkaimen pienimmällä teholla. Kääntele lopuksi joukkoon loput vaahdotetusta Flora Vispistä. Kaada mousse keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele esim. suklaarouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahduta jättämällä kommentti! :)