sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Suussa sulava kinderpiirakka

Iloista sukkasunnuntaita! Hauska nimi kyllä sunnuntaille kaikin puolin. :D Nimelle voi kuulemma olla kaksi perustelua, joko ollaan ihan hiljaa "sukkasillaan", tai ilakoidaan niin, että sukatkin lentää pois jaloista. Jokainen tehköön tavallaan!
Tämän postauksen pääaihe on kuitenkin herkullistakin herkullisempi kinderpiirakka. Tätä herkkua tuli leivottua eilen ystäväni kanssa, joka hänkin rakastaa suklaata ja pitää leipomisesta. Kinderpiirakkaa ei ole tullut leivottua ennen, mutta tuskin jää viimeiseksi kerraksi. Tämä on aivan ihanaa! <3 Pehmeää, suklaista ja nopeasti makenhimon vievää. Minusta jopa parempaa kuin mokkapalat. Nam! Kiitokset ohjeesta kuuluu Tarun Taikakakut -blogille.

Kinder-Piirakka (PELLILLINEN)
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja 
2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään. 

Kuorrutus:
200-250 g maitosuklaata sulatettuna

Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.

VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.


Koristelu: Valkoista suklaata tai nonparelleja.





4 kommenttia:

  1. Tää on ihan parasta suklaapiirakkaa! Nam! :)

    VastaaPoista
  2. Kinder-piirakka on kyllä superhyvää! Tuo voikreemi on vaan syntisen herkullista, vaikka joidenkin mielestä se on liiän raskasta ja makeaa, mutta itse pidän erittäin paljon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Super herkkua tosiaan, ja voikreemi antaa ihanaa makua! <3 Ei yhtään liian raskasta. :D

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)