keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Kuningatar-tuorejuustokakku

Tänään minulla oli vapaapäivä töistä ja niinpä aikaa kaivella kulhot ja vispilät kaapeista. Lainasin kirjastosta virolaisten naisten kirjoittaman kirjan "Verrattomat kakut sekä muita leivonnaisia". Kirja on sivu toisensa jälkeen täynnä ihania reseptejä, joten on ehkä aivan pakko suunnata kirjakauppaan etsimään tämä itselleni. :D
Pakkasesta löytyi vielä viime vuoden vadelmia ja mustikoita, joten halusin käyttää ne pois tämän vuotisten tilalta. Kirjasta löytyikin ihana ohje nimellä iso marja-tuorejuustokakku. Reseptiin oli käytetty juurikin vadelmia ja mustikoita, mutta muutkin marjat käyvät vallan mainiosti. Itse nimesin tämän nyt kunigatar-tuorejuustokakuksi.
Kakun uunista pois otettuani, se "höllyi" hieman, joten laitoin sen vielä varmuudelta noin tunniksi jääkaappiin. Jääkaapissa oltuaan oli kakku jähmettynyt jo kivasti ja leikkaaminen paloiksi onnistui. Maultaan tämä on kesäisen marjaisa. Samaan aikaan raikas, mutta tuhti, eli isoa palaa ei tarvitse ottaa ollaakseen täysi. Ihana tarjottava kesävieraille!

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
3 munaa

Tuorejuustotäyte:
400 g huoneenlämpöistä maustamonta tuorejuustoa
3 rkl vaniljakastikejauhetta (Ekströms)
2,5 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
4 dl mustikoita
5 dl vadelmia

Pinnalle:
tomusokeria

Valmista taikina: Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokerit. Lisää huoneenlämpöinen voi ja munat, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa pieni uunipelti (25 x 35 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina sille. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Sekoita sillä aikaa täytteen tuorejuusto ja vaniljakastikejauhe. Vaahdota kerma ja sokeri ja lisää tuorejuuston joukkoon. Levitä seos esipaistetulle pohjalle. Ripottele päälle mustikat ja vadelmat. Paista vielä 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi sitten tomusokeria pinnalle. Leikkaa neliöiksi.





2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku. Mustikka ja vadelma on ihana makuyhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ovat kyllä tosiaan aivan ihana makuyhdistelmä. :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)