maanantai 4. heinäkuuta 2016

Rippijuhlien tarjoilut


Konfirmoiduin Kallaveden kirkossa 26.6.2016, jonka jälkeen juhlin kotona perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa. Juhlat olivat täydelliset ja seuraavana aamuna haikein mielin muistelin niitä. Juhlien järjestäminen on niin mukavaa. Leipominen, kattaus, koristelu...
Vielä näin bloginkin kautta kiitos Roosalle, kun autoit kakkujen teossa ja muutenkin juhlien järjestelyssä!


Rippijuhlissani suolaisena tarjottavana oli kasvis-ja kinkkuvoileipäkakut, joista kiitos kuuluu Sannalle, karjalanpiirakoita, kiitos mummolle, ukille ja Reetalle, munavoita ja pastasalaattia, kiitos äidille.
 


Makeana tarjottavana juhlissa oli mansikkatäytekakku, Pätkisjuustokakku, mustaherukkajuustokakku, macaronseja suklaaganachella ja vadelmahillolla, lusikkaleipiä, mariannetiikerikakku ja karkkia.


Näistä kaikki tein Roosan kanssa, lukuunottamatta mustaherukkajuustokakkua ja mariannetiikerikakkua, jotka äiti teki.

Mansikkatäytekakun välissä oli lemon curdia ja mansikkamoussea, jonka ohjeen otin Pullahiiren leivontanurkasta täältä.
Kuvasta saattaa nähdäkin, että meillä oli kerman kanssa hieman ongelmia. Lauantai-iltana kun kakkuja kuorrutimme ja koristelimme oli ilmeisesti liian kuuma ja kerma ei meinannut vatkaantua ollenkaan! Meinasi siinä jo hermot mennä, onneksi Roosa oli rauhoittelemassa. ;)





Pätkisjuustokakun ohjeen otin Pienet herkkusuut-blogista täältä. Monet kehuivat kakkua ja se hupenikin niin nopeasti etten itse kerennyt maistamaan sitä ollenkaan!

Teimme juhliini myös toisen täytekakun, kuningatartäytekakun, jonka ohje löytyykin jo blogista täältä. Mansikkakakkua riitti kuitenkin niin hyvin kaikille, että kuningatartäytekakku ei ollut pöydässä ollenkaan.



 Kermakatastrofin jälkeen kermaa ei ollutkaan jäljellä tarpeeksi ja tein ruusupursotuksia vain kakun päälle. Mielestäni kakku oli niinkin tosi nätti! :) Maisteltiin kakkua juhlien jälkeen ja hyvää oli tämäkin.

Rippijuhlat ovat onnellisesti takanapäin ja nyt voi oikeasti ottaa ihan rennosti. :)
Terkuin, Essi

4 kommenttia:

  1. Onnittelut! :) Mmm, mitkä tarjoilut.. Tuo Pullahiiren mansikkamousse on ihan älyttömän hyvää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Ja jep toi mousse on kyllä Super hyvää. ;)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)