sunnuntai 21. elokuuta 2016

Peanut butter puuro

Hui, viime postauksesta on jo vierähtänyt tovi jos toinenkin. Postaustauko ei ole johtunut siitä ettenkö olisi leiponut, mutta leipomukset ovat olleet sellaisia, joiden reseptit löytyvät jo blogista. Yhden leipomani mansikkakääretortun ohjetta ei blogissa vielä ole, mutta ohje tulisi kyllä hieman myöhässä tekopäivään nähden. Toisaalta, kääretorttu oli kahvipöydässä aika suosittu, joten resepti olisi kiva laittaa tänne blogin puolelle muistiin.
Tämä postaus käsittelee nyt kuitenkin puuroa, eikä kääretorttua. Peanut butter puuron, eli maapähkinävoi puuron ohjeen löysin Valion sivuilta. Puuro näytti kuvassa niin houkuttelevalta, että oli ihan pakko testata. Maapähkinävoi ei ollut minulle kovinkaan tuttu raaka-aine, joten siinäkin mielessä tämä oli kiva kokeilu. Helppoa valmistaa ja aikaa ei kulunut kauaa. Puuro oli myös ihanan täyteläistä ja nälkä ei jäänyt. Kannattaa kokeilla, jos tuntuu, että haluaa vähän vaihtelua perus kaurapuuron. Maapähkinävoitakin jäi kivasti jäljelle, joten siitä tulee varmasti leivottua jotakin. ;) 


Peanut butter puuro

Valmistusaineet

8  dl Valio Kiehu™ maitojuomaa 
1  dl maapähkinävoita 
3  dl kaurahiutaleita 
¼  tl suolaa 
LISÄKSI
½  dl maapähkinöitä rouhittuna 
1  rkl hunajaa tai vaahterasiirappia 
2 - 4 dl Valio Kiehu™ maitojuomaa 

Valmistusohje 

    • Kuumenna maitojuoma teräskattilassa kiehuvaksi. Lusikoi joukkoon maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi.
    • Ripottele joukkoon hiutaleet.
    • Anna kiehua hiljalleen n. 10 min, kunnes hiutaleet ovat kypsyneet ja puuro on sakeutunut. Sekoita muutamia kertoja kypsentämisen aikana.
    • Mausta suolalla.
    • Laita pinnalle rouhittuja pähkinöitä ja hunajaa.
    • Nauti maitojuoman kera.


      Huomenna blogista löytyy postausta arvontaan liittyen, joten kannattaa pysyä kuulolla. :)
      Roosa

    4 kommenttia:

    1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Tämä olikin mielenkiintoinen ja herkullinen kokeilu! ;P

        Poista
    2. Onpa hauska. Olen alkanut käyttämään maapähkinävoita todella paljon kaikessa, koska se on hyvin proteiini- ja kuitupitoista. Pelkiltään se on melkoisen pahaa, mutta leivontaan ja ruoanlaittoon se passaa loistavasti! =) Tämä menee kokeiluun!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Samaa mieltä olen! Pelkiltään ei tosiaan mitään erityisen hyvää, mutta muiden ainesten kanssa menee kivasti. :) Kokeile ihmeessä, ja kerro mitä pidit!

        Poista

    Ilahduta jättämällä kommentti! :)