torstai 27. lokakuuta 2016

Toscakakku

Viimeisimmässä Leivotaan-lehdessä oli paljon ihania reseptejä, joista olisi voinut kokeilla yhtä jos toistakin. Toscakakun reseptejä lehdessä oli jopa kaksi. Kokeilin resepteistä toista, sillä toscakakku on vastustamatonta herkkua.
Tämän reseptin jätän kyllä ehdottomasti talteen, sillä kakku onnistui kaikinpuolin erittäin hyvin. Kakun pohjasta tuli kuohkean pehmeä ja kuorrutteesta herkullisen makea. Maistelijatkin tuntuivat tykkäävän paljon! :P Tiistaina postilaatikkoon oli tipahtanut uusin Leivotaan-lehti, joka oli täynnä joulureseptejä. Kerkesin selailla illalla lehteä muutaman sivun, ja melkeinpä jokaista reseptiä olisin halunnut jo kokeilla... :D






Toscakakku 10-12 palaa

Pohja:
75 g voita
1 dl maitoa
3 munaa
2 1/2  dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Toscakuorrute:
75 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vaaleaa siirappia
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl maitoa
150 g mantelilastuja

Tee näin:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää maito. Vatkaa munat ja sokeri mahdollisimman kuohkeaksi kulhossa.
2. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen maitoseoksen kanssa samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn irtopohjavuokaan, halkaisija noin 24 cm.
3. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kakun ei pidä kypsyä aivan täysin. Tee paistamisen aikana toscakuorrute.
4. Tosca: Sulata voi. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja maito. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon mantelit. Levitä toscakuorrute kakun päälle.
5. Paista kakkua uudelleen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes toscakuorrute on kauniin värinen.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä toscakakkua. Toscakakku on yks mun kestosuosikkileivonnaisista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sama täällä! Se on vaan niin hyvää. :D

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)