tiistai 6. joulukuuta 2016

Luumu-kanelijuustokakku

Iloista itsenäisyyspäivän aamua! Tänään on taas se päivä, kun asetutaan mukavasti sohvalle television ääreen ja seurataan linnan juhlia. Hienoa pukuloistoa ja juhlallista tunnelmaa. Samalla voidaan maistella eilen leipomaani ihanaa luumu-kanelijuustokakkua.
Äitini löysi tämän ohjeen Super-lehdestä ja reseptin on laatinut Herkuttelijat ruokablogin Hertta. Kyseinen blogi olikin minulle aivan uusi tuttavuus. :) Kakku on todella suussa sulavaa ja siinä maistuu hyvin päämaut luumu ja kaneli. Ihanan jouluista!

Luumu-kanelijuustokakku (22cm)
4 dl vispikermaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 prk luumuhilloa
1 rkl sokeria
4 rkl kanelia
1 dl maitoa
4 kpl liivatelehtiä
150 g digestive keksejä
100 g pipareita
120g voita

Koristeluun:
pipareita
kermavaahtoa

Ohje: Aloita leivonta laitamalla liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Murskaa keksit muruksi ja sulata voi. Sekoita keskenään ja kaada ne irtovuoan pohjalle tasaisesti. Vispaa kerma vaahdoksi sekoita joukkoon tuorejuusto ja hillo. Mausta kanelilla ja sokerilla sekä lisää maito. Kuumenna kattilassa tilkka (2rkl) vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet. Lisää kuuma liivate ohuena nauhana kermaseokseen voimakkaasti sekoittaen. Kaada kakkuseos murupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Koristele kakku kermaruusukkeilla ja piparkakuilla. 




4 kommenttia:

  1. Tätä ohjetta minäkin katselin, kuulostaa niin hyvältä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvä kakku, niin suussa sulava. <3 Kokeile ihmeessä!

      Poista
  2. Tällaista luumuista moussekakkua olenkin haeskellut. Herkun näköistä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua tosiaan! :) Tässäpä ohje testattavaksi.. ;)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)