perjantai 13. tammikuuta 2017

Paahdettu juuressosekeitto

Sosekeitot ovat helppoja ja herkullisia arkiruokia. Yleensä keitän juurekset ja soseutan sauvasekoittimella. Tällä kertaa halusin kokeilla jotain uutta ja uudessa K-ruoka lehdessä vastaan tuli paahdetun juuressosekeiton ohje. Eikun vain kokeilemaan!
Juurekset siis vain paahdettiin uunissa pehmeiksi. Todella helppo ohje ja keitto oli super hyvää!


Paahdettu juuressosekeitto

Kuori ja paloittele suosikki juureksesi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon pippuria, suolaa, timjamia ja öljyä. Paahda juurekset uunissa pehmeiksi 200 asteessa n. 30 min. Sekoita juureksia paistumisen puolessa välissä. Keitä litra vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio. Kun juurekset ovat kypsiä lisää ne veteen, lisää kerma ja soseuta sileäksi. Tarjoa raejuuston ja vaalean leivän kanssa.

Suosittelen kokeilemaan tätä ihanaa keittoa! Lämmitti mukavasti sisältäpäin.
Ihanaa viikonloppua toivotellen, Essi

2 kommenttia:

Ilahduta jättämällä kommentti! :)