torstai 15. kesäkuuta 2017

Juttua ylioppilasjuhlista

Tuntuu ikuisuudelta, kun viimeksi olen blogiin mitään kirjoitellut. Onhan tuosta viime postauksesta jo kyllä vierähtänytkin 4 viikkoa... Nyt kuitenkin asia korjaantuu ja kerron omien ylioppilasjuhlien valmisteluista ja itse juhlasta. Reseptejä en laita vielä tähän postaukseen, mutta kerron kyllä mitä kaikkea oli tarjolla.

Teemaväreinä juhlissa oli vaaleanpunainen ja kukkakuosi. Nämä värit näkyivätkin jo kutsukortissa. Aitoja kukkia löytyi myös joka pöydältä, sillä minun mielestä kukka on yksi tärkeä osa juhlaa. Juhlapöydän kukka-asetelmassa oli kauniita pioneita, jotka ovat lempi kukkiani. Myös kiitoskorttikuvassa poseeraan pionin kukan kanssa. :)Sitten varmasti monia teistä kiinnostava asia, eli tarjottavat. Heti alusta asti tiesin, että haluan tehdä kaikki tarjottavat itse. Tarjottavia rupesin miettimään jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Paperille ylös hyviä reseptejä ja sitten valitsemaan sopivimmat. Suolaisia herkkuja pöydässä oli savulohivoileipäkakku, porovoileipäkakku ja vesimeloni-leipäjuustosalaatti. Makeita herkkuja edustivat vadelma-suklaakakku, sitruunatäytekakku, bebet, mansikka-raparperijuustokakku, ylioppilaat ja lusikkaleivät.


Suurin osa järjestelyistä jäi totta kai viimeisille päiville, vaikka kakkupohjia, pikkuleipiä ja bebejen pohjia tein jo pari viikkoa ennen pakkaseen. Kahta päivää ennen juhlia meinasi tilanne näyttää toivottomalta ja ajattelin, että en kerkeä millään tekemään kaikkia tarjottavia itse. Naapurissa asuu onneksi sellainen talousihme että oksat pois. Hän lupautui tekemään porovoileipäkakun, jotta minun ei tarvitsisi tehdä kuin yksi voileipäkakku. Paniikin hetkellä tämä oli pelastava apu. <3


Kattaus on myös yksi tärkeä osa juhlaa. Minun silmääni miellyttää se, että kattaus on yhtenäinen, eikä esimerkiksi kahvipöydässä ole sekaisin monenlaisia kahvikuppeja. Ikealta löytyi aika paljon tavaraa juhliin, esimerkiksi salaattihaarukat, viinilasit, leipälautaset ja boolille hanallinen tonkka. Naapurin kautta saimme kahvikattauksen. Sama talousihme kyseessä. :D Hopealusikoita ja kakkulapioita oli omasta takaa jonkun verran ja osa oli lainassa mummolasta.


Juhlapäivä oli hyvin kolea ja ulkona ei pystynyt juhlimaan. Kesällä olisi tietysti ihana olla ulkona, mutta juhlatunnelma syntyy kyllä säässä kuin säässä, jos niin haluaa. Juhlapäivä meni kokonaisuudessaan todella nopsaa, jopa liian nopeasti. Kaikkien vieraidenkaan kanssa ei ehtinyt jutella niin kauaa kuin olisi halunnut. Vieraat kuitenkin kehuivat sekä juhlia, että tarjoiluja kovasti ja se kyllä lämmitti mieltä. Hyvissä ajoin alkanut juhlien suunnittelu ja pieni panikointikaan eivät menneet hukkaan. :D Pieni haikeus tulee vieläkin, kun mietin juhlia. Aivan ihana päivä! <3


Yritin kertoa omasta mielestäni tärkeimpiä asioita, mutta jotakin jäi varmasti sanomatta. Siispä, jos haluat kysyä jotakin juhliin liittyvää, niin kommenttia vain tulemaan. :) Seuraavaksi palailen reseptien merkeissä. Kannattaa pysyä kuulolla, sillä gluteenittomiakin reseptejä on tulossa. Nyt ulos nauttimaaan kesästä!
Roosa

2 kommenttia:

  1. Lämpöiset onnentoivotukset ylioppilaalle! ❤ Ihania herkkuja olit juhliin väsäillyt..

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)