tiistai 27. kesäkuuta 2017

Valkosuklainen mansikka-raparperijuustokakku

Tässäpä raikkaan kesäinen juustokakku resepti. Kesäiset maut mansikka ja raparperi yhdistettynä makeaan valkosuklaaseen solmivat hurmaavan liiton. Tätä kakkua tarjoilin ylioppilasjuhlissani. Ohje on Kinuskikissa leipoo -kirjasta, jossa resepti on nimellä ylioppilaan yllätys. Kakun olisi siis tarkoitus muistuttaa ylioppilaslakkia, mutta itselläni alempi kerros jäi punaiseksi, eikä mustaksi. Keksipohja olisi pitänyt saada kiertämään enempi reunoja myöten. Maku oli onneksi hyvä! :)



Mansikka-raparperijuustokakku 

Keksipohja
300 g domino-keksejä
75 g voita tai margariinia
1/2 dl lakritsijäätelökastiketta

Mansikka-raparperitäyte
2 liivatelehteä
250 g mansikoita
500 g raparperia
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl maissitärkkelystä esim. maizena
1/2 dl vettä

Valkosuklaatäyte
4 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
175 g valkosuklaata
200 g ranskankermaa
1/2 dl vettä

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä sisäreunan suojaksi reunakalvo.
Hienonna dominot täytteineen tehosekoittimella tai murskaamalla ne kaulimella paksun pakastuspussin sisällä. Sulata voi ja sekoita joukkoon domino-murska ja lakritsikastike. Painele seos vuoan pohjalle ja sormilla auttaen noin 2 cm matkalta reunoille. Tasoita reuna veitsen avulla.
Laita mansikka-raparperitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Leikka mansikat paloiksi.
Paloittele raparperit. Jos niissä on paksu kuori, irrota ulommainen kerros.
Laita raparperit ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vettä ei tarvitse lisätä, sillä raparpereista irtoaa kypsymisen aikana nestettä. Keitä noin 5 minuuttia. Yhdistä maissitärkkelys ja vesi ja kaada kattilaan. Lisää myös mansikat. Jatka keittämistä muutama minuutti. Lisää lopuksi liotetut liivatelehdet kattilaan ja sekoita huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun seistä jääkaapissa, kunnes täyte on jäähtynyt.
Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kuohukerma ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
Paloittele valkosukla ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä ranskankerman kanssa. Sekoita kermavaahdon joukkoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Jäähdytä hetki ja sekoita sitten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
Irrota kakku vuoasta, poista reunakalvo ja siirrä tarjoilulautaselle.


Eilen tein aivan ihanaa suklaa-mustaherukkapiirakkaa, jota tässä parhaillaan nautiskelen. Resepti tulossa pian! ;) Roosa

2 kommenttia:

  1. Tämähän on vaan hienompi kuin normi yo-lakki! :D Mielenkiintoisen kuuloinen lisä tuo lakukastike pohjaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, olipa kiva kommentti! :D Ja se lakukastike toi pohjaan hyvää makua. :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)