torstai 20. heinäkuuta 2017

Daimhalko

Tämä postaus tulee hitusen myöhässä, kun leipomisesta on jo melkein viikko aikaa. On ollut töitä, mökkireissuja ja kaikkea muuta, että en ole kerennyt blogia päivitellä. Nyt kuitenkin sain kuvatkin koneelle, joten täytyy päästä julkaisemaan resepti.
Ohjehan on Kinuskikissan Helpot suosikit -kirjasta, jonka sain ylioppilaslahjaksi. Tämäkin kirja on täynnä ihania reseptejä, kuten muutkin Kinuskikissan kirjat. Ai että oli kyllä hyvää... <3 Ehkä liiankin koukuttavaa, sillä tätä tuli otettua helposti lisää ja lisää. Varmasti monen kahvipöydän suosikki! Kirjan kuvassa täyte on väriltään valkoista, mutta oma täytteeni on jostain syystä täysin saman väristä kuin Daim-patukan täyte. Tämä näyttääkin suurelta Daim-patukalta. :D




Daimhalko

Keksipohja

125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte

200 g voita
2 1/2 dl kevytmaitoa
2 ps (á 63 g ) Blå Band -vaniljakastikejauhetta
2 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa

Kuorrute

35 g voita
160 g maitosuklaata
1 iso (á 56 g) Daim-patukka


Aloita valmistamalla pohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kuivat aineet siivilän läpi. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 37 cm * 25 cm kokoiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Valmista täyte kuumentamalla voita ja maitoa kattilassa, kunnes voi on täysin sulanut. Sekoita vaniljakastikejauhe joukkoon vispilällä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Seos saattaa erottua, mutta se yhdistyy, kun se vatkataan. Rouhi Daimit veitsellä haluamasi kokoiseksi rouheeksi. Vaahdota jäähtynyt täyte sähkövatkaimella. Kääntele Daimit joukkoon.

Leikkaa keksipohjalevystä terävällä veitsellä neljä palaa vuoan mittojen mukaan. Lado palat tuorekelmulla vuorattuun vuokaan siten, että täytettä tulee kolmeen väliin. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Kumoa kakku leikkulaudalle ja poista kelmu. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja paloittele joukkoon maitosuklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Tarvittaessa sekoita liedellä miedolla lämmöllä. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Rouhi Daim-patukka ja ripottele palat kakun päälle. Nosta kakku vielä hetkeksi jääkaappin.




6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Voi kun kiva, uskon että et tule pettymään!😉❤

      Poista
  2. NAM! Daim on oma lempparini, joten daimkakku ei voi olla muuta kuin hyvää :) kokeiluun menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daim on kyllä hyvä suklaa ja kakkuna vastustamaton. <3 Suosittelen!

      Poista
  3. Minäkin tätä testasin viime vuonna ja olihan todella hyvää, makeaa, täyteläistä ja kaikkea mahdollista. :D Viikko ei oo vielä mitään. XD Mulla on tammikuulta vielä yksi whoopies-päivitys jemmassa. Ei oo vaan kerinnyt ja sitten, kun nämä sesonkijutut ei hirveesti voi odotella, niin ne kiilaa aina julkaisuajankohdassa jonon kärkeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin että sinä olet myös tätä testannut, hyvää kyllä oli! :P Ja totta tuo, sesonkipostaukset ensin pois alta. Odotellaan vielä whoopies reseptiä. ;)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)