Olen kerran aikaisemmin hehkuttanut leivontakirjaa nimeltä Verrattomat kakut sekä muita leivonnaisia, ja pakko hehkuttaa jälleen. Tässä kirjassa on sivu toisensa jälkeen niin ihania reseptejä, että meinasi iskeä valinnanvaikeus. Kirja on minulla kirjastosta lainassa, mutta pakko vielä saada tämä omaksi.
Pitkän valinnan vadelma-suklaakakun ja tämän sitruunakakun välillä, päädyin lopulta raikkaaseen sitruunaan. Oli kyllä oikein hyvä valinta. Parasta tämä oli juuri uunista tulleena kermavaahtonokareen kera. <3
Mantelikuorrutettu sitruunakakku
12 palaa
Pohja
75 g voita
0,75 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl jauhoa
2 rkl maitoa
Täyte
6 munaa
3 dl sokeria
1 rkl perunajauhoa
1 dl ranskankermaa
1 dl kahvikermaa
4-5 keskikokoisen sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
Pinnalle
1,5 dl jauhoa
100 g mantelijauhetta
0,75 dl sokeria
80 g voita
2 rkl maitoa
Valmista pohja: Sekoita voi ja sokeri. Lisää joukkon keltuainen, jauho ja maito. Kääri taikinapallo kelmuun ja pane 30 minuutiksi jääkaappiin. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pane päälle folio ja paino (esim. herneitä tai ohranjyviä). Paista 10 minuuttia.
Valmista täyte: Vatkaa munat rikki sokerin ja perunajauhon kanssa. Lisää ranskankerma, kahvikerma, sitruunamehu ja raastettu kuori. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Kaada täyte pohjalle, paista 25 minuuttia.
Sekoita jauho ja mantelijauhe. Lisää sokeri ja kuutioitu voi, nypi sormin tasaiseksi muruseokseksi. Lisää joukkoon maito. Ripottele muruseos kakun päälle. Paista vielä 20-25 minuuttia eli kunnes kakku on päältä kullanruskea ja rapea.
Onpas kiva uusi ohje, tätä voisi kokeilla. Sitruunaiset leivonnaiset suosikkeja! :p
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, tämä oli tosi hyvä ohje! :) Ja sitruuna on kyllä kiva leivonnassa.
PoistaKivan oloinen ohje, sitruuna sopii leivonnaisiin!
VastaaPoistaSopii kyllä tosi hyvin! :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaThank you so much! Love to hear if you're going to make this pie. :)
Poista