tiistai 8. maaliskuuta 2016

M&M's suklaacookies

Oikein hyvää kansainvälistä naistenpäivää kaikille naisille! Taas yksi hyvä syy leipoa. :D Eilen halusin leipoa hiihtoloman alkamisen kunniaksi jotakin herkkua. Jostain pilkahti mieleeni keksit M&M's karkeilla, ja nopeasti googlattuani löysin oikein herkullisen ohjeen Kinuskikissan-sivuilta. Nämä keksit ovat ihanan makeita, todellisia namikeksejä! <3 Ja valmistus on helppoa, sillä sähkövatkaimia ei tarvita. Ohjeessa on laitettu kekseihin 100g tummaa suklaata ja 100g maitosuklaata, mutta itse laitoin levyn (200g) taloussuklaata. Kekseihin tulee myös kookoshiutaleita, mutta kookoksen maku ei ole kekseissä vahva. Ainakaan itse en maista sitä paljoakaan. :)

M&M's suklaacookies

Taikina:
250 g voita tai margariinia
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata rouheena
100 g maitosuklaata rouheena
1 dl kookoshiutaleita 
Päälle:
M&M’s-karkkeja

Sulata voi kattilassa. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
Sekoita hieman jäähtyneeseen voisulaan sokerit. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, suklaarouheet ja kookoshiutaleet.
Nosta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle ja taputtele kämmenellä matalaksi . Jätä leviämisvaraa. Painele päälle karamelleja. Paista 175 asteessa noin 10 min. Keksit saavat jäädä pehmeiksi.



Katsotaan, jos tulisi leivottua vielä loppuviikosta. Kivaa tiistain jatkoa! :) Roosa

4 kommenttia:

Ilahduta jättämällä kommentti! :)