tiistai 24. toukokuuta 2016

Toscapiiras Nutella-omenatäytteellä

Lauantaina iski taas leivontavimma ja jotain herkkua piti saada. Muistin kirjan nimeltä Kotileipurin parhaat, josta en ole montaa kertaa leiponut. En ymmärrä miten kirja on jäänyt unholaan, sillä se on pullollaan aivan ihania reseptejä! Tein valinnan kookostoscalla kuorrutettujen mutakakkuneliöiden ja nutella-omenatäytteisen toscapiirakan välillä. Nutella houkutteli tällä kertaa enemmän, joten jälkimmäinen resepti lähti kokeiluun.
Ohje oli kivan simppeli ja aineetkin yksinkertaisia. Keitetty toscakuorrute ja nutella meinasivat hävitä tekovaiheessa parempiin suihin, olivat niiiin herkkua yhdistettynä. <3 Isäni maistoi piirakkaa ensimmäisenä. Hän osaa kyllä sanoa, kun jokin on tosissaan hyvää. Kommentti olikin aika mainio: "Ehkä parasta piirakkaa mitä olet koskaan tehnyt." Pitihän sitä heti itsekin maistaa ja ei voi kyllä kuin kehua. Taivaallisen hyvää! En voi kun suositella testaamaan, mutta pieni varoituksen sana, tämä piirakka on nopeasti kokonaan syöty. ;)

Toscapiiras Nutella-omenatäytteellä

Kakkutaikina
100 g voita tai margariinia
1/2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Hasselpähkinä-toscaseos
100 g voita tai margariinia
100g hasselpähkinärouhetta
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa

Täyte
n. 2 1/2 dl Nutella-levitettä
2 dl omenasosetta

Sulata voi tai margariini kattilassa. Lisää maito. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita eri kulhossa leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää voi tai margariini sekä jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään, noin 21 cm:n kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista piirasta 175-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Valmista sillä aikaa toscaseos. Mittaa voi tai margariini, hasselpähkinät, sokeri, vehnäjauhot ja maito kattilaan ja kiehauta. Ota piiras uunista ja levitä päälle Nutella, omenaseos ja toscaseos tässä järjestyksessä. Jos Nutella on liian kovaa, lämmitä sitä muutama sekunti mikroaaltouunissa. Paista piirasta vielä 10-15 minuuttia. Anna sen jäähtyä vuoassa. Jos käytät tavallista kakkuvuokaa, peitä lautanen leivinpaperilla ja kumoa piiras sen avulla. Laita piiraan päälle toinen lautanen ja käännä uudestaan, niin että toscakerros tulee päällimmäiseksi. Leikkaa piiras viipaleiksi.






Essi leipoo tänään juuri tätä samaa piirasta, joten hauska nähdä, mitä mieltä Essi on, ja näyttääkö hänen piiras samalta kuin minun. :D Roosa

2 kommenttia:

Ilahduta jättämällä kommentti! :)