torstai 10. marraskuuta 2016

Kylmäkohotetut juustosämpylät

Uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli juttua "Jääkaapin yövieraista", eli kylmäkohotetuista tuotteista. Taikina siis valmistetaan illalla ja se nostetaan yöksi jääkaappiin. Aamulla valmiiksi kohonneet leivät yms. voi laittaa suoraan uuniin. Miten kätevää!

Minä kokeilin kylmäkohotettuja juustosämpylöitä, jotka paistoin tänä aamuna. Oli aivan ihanaa saada aamupalapöytään tuoreita sämpylöitä, joiden valmistus oli tehty jo eilen. Tässäpä oiva resepti isänpäivän aamiaiselle. :)

Kylmäkohotetut juustosämpylät
12 kpl

25 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
1 dl grahamjauhoja
1 tl suolaa
100 g juustoraastetta oman valinnan mukaan
1 rkl hunajaa
1 rkl rapsiöljyä
7-8 dl vehnäjauhoja

Koristelu

noin 1 dl juustoraastetta

TEE NÄIN
1. Illalla: Murenna hiiva kulhoon ja liuota maitoon. Sekoita grahamjauhot joukkoon ja anna seoksen vetäytyä noin 5 minuuttia.
2. Lisää suola, juusto, hunaja, öljy ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Sekoita tasaiseksi ja alusta voimakkaasti muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
3. Jaa taikina 12 palaksi ja pyörittele ne pulliksi. Laita ne leivinpaperoidulle pellille, joka mahtuu jääkaappiin. Peitä leivät kelmulla ja anna kohota jääkaapissa yön yli.
4. Aamulla: Ota leivät esiin. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ripottele leiville juustoa. Paista uunin keskitasolla 10-13 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.


Näin hienosti sämpylät olivat kohonneet jääkaapissa.



2 kommenttia:

Ilahduta jättämällä kommentti! :)