sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Mokkapalakääretorttu

Nyt tuleekin tämän vuoden ensimmäinen leivontapostaus! Eilen siskoni kävi meillä kylässä, ja koska hän on gluteeniton, piti leivoksenkin olla. Selailin gluteenittomia leivoksia netistä, mutta jostain syystä mikään ei oikein kolahtanut. Joululahjaksi saamani Kinuskissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirja kuitenkin pelasti. Löysin herkullisen gluteenittoman mokkapalakääretortun ohjeen, joka pääsi testiin.
Voi apua miten hyvää tämä oli! <3 Mokkapalan parasta osuutta eli kuorrutetta sekä päällä, että välissä. Tästä pitivät kaikki. Sanoisin, että parempaa, kuin tavalliset mokkapalat.

Mokkapalakääretorttu

Mokkatäyte
100 g voita
4 1/2 dl tomusokeria
3/4 dl vahvaa kahvia
1/2 dl kaakaojauhetta

Pohja
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Mokkakuorrute
25 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl vahvaa kahvia
2 tl kaakaojauhetta
strösseliä

Aloita täytteen valmistamisesta. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Älä anna seoksen kiehahataa, sillä se voi estää jähmettymisen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa huoneenlämpöiseksi. Nosta sitten jääkaappiin.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erisää nuolijalla käännellen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta. Saat estettyä pinnan repeilyn, kun esikäärit levyn heti lämpimänä rullalle ja annat jäähtyä liinalla peitettynä.
Vatkaa tarvittaessa kylmää mokkatäytettä hetken aikaa, jotta se muuttuu paksummaksi. Avaa rulla ja levitä täyte pohjan päälle. Kieritä leivinpaperilla auttaen uudelleen rullaksi. Nosta kääretorttu jääkaappiin.
Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kuorrutetta sekoitellen, kunnes se muuttuu paksummaksi. Lusikoi kääretortun päälle. Painele pinnalle strösseliä.






4 kommenttia:

  1. Hauska idea tehdä mokkapaloista kääretorttu edition. Muffinsseiksihan nämä on jo onnistuneesti väännetty ja seuraavaksi tulee varmaankin joku juustokakun tyylinen ratkaisu. :) Näyttää suussasulavan herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokkapalat juustokakun muodossa kuulostaakin hauskalta idealta! Kiitos, suussa sulavaa olikin. <3

      Poista
  2. Herkullisennäköistä. =) Tein kans joitain vuosia sitten mokkapalakääretorttua jollain omalla ihme ohjeella. Mokkapalat toimii hyvin kääretorttuna ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Ja joo, toimii kyllä, mokkapalat on niin ihana herkku...<3

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)