sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Suklaa-kinuskipiirakka

Kävin tällä viikolla kirjastossa, josta mukaani tarttui Hannah Milesin kirjoittama kirja Herkulliset piirakat. Kirjasta löytyy yli 60 makean piirakan ohjetta. Kuva suklaa-kinuskipiirakasta näytti todella hyvältä ja kuulosti totta kai. Ohjekin oli hyvin helppo.
Jos pidät suklaan ja kinuskin yhdistelmästä, tämä piirakka on sinua varten. Suurta palaa ei todellakaan tarvitse ottaa, kun makeannälkä on jo taltutettu. :P


Suklaa-kinuskipiirakka

Piirakkapohja
250 g Bastogne keksejä
115 g voita

Täyte
250 g mascarponejuustoa
3 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
400 g karamelli- tai kinuskikastiketta

Päälle
4 Daim-patukkaa

Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tai pane ne puhtaaseen muovipussiin ja murenna kaulimella. Lisää voisula ja sekoita hyvin. Painele muruseos lusikan avulla paksuksi yhtenäiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille.
Vatkaa mascarpone, ranskankerma, munat ja kinuskikastike sileäksi ja kuohkeaksi seokseksi. Kääri halkaisijaltaan noin 23 cm:n vuoan pohja ja reunat folioon ja nosta vuoka uunipellille, sillä vuoasta saattaa paistamisen aikana valua voita. Kaada täyte vuokaan ja nosta vuoka pelteineen varovasti uuniin.
Paista piirakkaa 40-45 minuuttia (itselläni oli 50 min), niin että täyte on hyytynyt, mutta tutisee yhä keskeltä hieman. Anna jäähtyä. Täyte laskeutuu jäähtyessään.
Kun otat tortun uunista, pilko Daimit saman tien pieniksi paloiksi ja ripottele palat kuuman tortun pinnalle. Daimin suklaa sulaa täytteeseen. Jäähdytä piirakkaa ennen tarjoamista. Suklaa-kinuskipiirakka säilyy jääkaapissa 3 päivää.



4 kommenttia:

  1. Mä ottaisin kyllä takuulla ison palan ja toisenkin! :D Näyttää niiiiin hyvältä ♥ Piti tulla heti kurkistamaan resepti kun kerkesin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit kurkkaamaan!😄 Kiitos vielä, hyvää tämä on ja maku vain paranee jääkaapissa!😍👌

      Poista
  2. Kyllä, tämä on ehdottomasti minua varten :D

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)