Tämän postauksen reseptinä on britakakku, jota tein noin viikko takaperin. Torilta saa vielä kesän viimeisiä makeita mansikoita, joista voi loihtia kaikkea hyvää, esimerkiksi tätä britakakkua. Britakakun ohje on kivan simppeli, ja erikoisia aineosia ei tarvita. Nyt siis reseptiin, joka on otettu Kinuskikissan sivuilta:
Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista (säästä valkuiset marenkiin)
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Erota kanamunista keltuaiset ja lisää keltuaiset yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.
Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Valmista marenki.
Marenki
2 valkuiasta
1,5 dl sokeria
Vatkaa valkuiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Leitä marenki pohjataikinan päälle.
Paista 175 asteessa n. 20-30min, uunista riippuen niin kauan kunnes marenki on kauniin ruskeaa.
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Kakun jäähdyttyä leikkaa kakku kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle puoliskolle ja nosta toinen puolisko varovasti täytteen päälle.
Täyte
2 dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta (HUOM! tämän korvasin ihan perus vaniljasokerilla, joka sopi täytteesen vallan mainiosti)
1 l mansikoita, voit käyttää myös muita marjoja. (lakkaa, viinimarjoja yms…)
Olen tehnyt britakakkua nyt kaksi kertaa tällä reseptillä, ja olen kokenut ohjeen erittäin hyväksi! Maukas kesäinen kakku. (:
Mukavaa viikonlopun loppua kaikille ja hauskaa alkavaa viikkoa! Roosa
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista (säästä valkuiset marenkiin)
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Erota kanamunista keltuaiset ja lisää keltuaiset yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.
Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Valmista marenki.
Marenki
2 valkuiasta
1,5 dl sokeria
Vatkaa valkuiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Leitä marenki pohjataikinan päälle.
Paista 175 asteessa n. 20-30min, uunista riippuen niin kauan kunnes marenki on kauniin ruskeaa.
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Kakun jäähdyttyä leikkaa kakku kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle puoliskolle ja nosta toinen puolisko varovasti täytteen päälle.
Täyte
2 dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta (HUOM! tämän korvasin ihan perus vaniljasokerilla, joka sopi täytteesen vallan mainiosti)
1 l mansikoita, voit käyttää myös muita marjoja. (lakkaa, viinimarjoja yms…)
Alkuvalmisteluja. |
Mansikoiden pilkontaa. |
Pohjataikina ja marenki uuniin menossa. |
Juuri uunista tullut. |
Valmis kakku täytteen kera. |
Olen tehnyt britakakkua nyt kaksi kertaa tällä reseptillä, ja olen kokenut ohjeen erittäin hyväksi! Maukas kesäinen kakku. (:
Mukavaa viikonlopun loppua kaikille ja hauskaa alkavaa viikkoa! Roosa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahduta jättämällä kommentti! :)