Kakku oli nopea ja helppotekoinen, mutta paistamisessa meni melko kauan. Appelsiinin ja sitruunan kuori antoivat kivaa makua ja raikkautta muuten hyvin tuhdille kakulle. Myöskin vadelmat antoivat kivaa suutuntumaa. Ohjeen löytää myös tästä linkistä.
Vadelmainen juustokakku
Aineet:
150g digestive keksejä
100g voita
600g tuorejuustoa
100g ranskankermaa
1tl raastettua sitruunankuorta
1tl raastettua appelsiininkuorta
2dl sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
1dl tuoreita vadelmia
Päälle:
1dl tuoreita vadelmia
tomusokeria
tomusokeria
Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 5 minuuttia.
Sekoita keskenään pehmeä tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri, raastettu sitruunan- ja appelsiininkuori ja jauhot. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaada puolet taikinasta pohjan päälle. Ripottele väliin vadelmat ja kaada lopputaikina vuokaan. Paista 170 aseessa reilu tunti. Koristele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.
Serkusten suklaaunelman löytää nyt myös Instagramista!
Pyrimme laittamaan sinne kuvia kaikista herkuistamme.
Meidät löytää nimellä "Serkusten_suklaaunelma".
Jos tykkäät leivonnaisistamme ja etenkin kuvista suosittelen seuraamaan!
Terkuin, Essi
Terkuin, Essi
Onpas komean kokoisia vadelmia ja kakku näyttää myös erittäin hyvältä :)
VastaaPoistaKiitos paljon, kakku olikin tosi hyvää! <3 Vadelmat olikin tosi isoja ja hyviä tietty. ;)
Poista