Puolukka-jogurttikakku
noin 15 annosta
Ainekset
2 munaa
3 dl ruokokidesokeria
200 g sulatettua margariinia
2 dl jogurttia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
3/4 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl puolukoita
3 dl ruokokidesokeria
200 g sulatettua margariinia
2 dl jogurttia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
3/4 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl puolukoita
Kuorrute
4 dl tomusokeria
3-4 rkl vettä tai puolukkamehua
puolukoita
3-4 rkl vettä tai puolukkamehua
puolukoita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu margariini, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä puolukat. Älä vatkaa, vaan sekoita taikinaa vain sen verran, että taikina on tasainen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakku-, leipä- tai täytekakkuvuokaan ja paista 150–175 asteessa noin tunti.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä tai puolukkamehua vähän kerrallaan sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Valuta tahna kakun pinnalle ja ripottele päälle puolukoita.
Kakku lähdössä uuniin. |
Uunista tulleena. |
Tässä siis Hellapoliisin kirja, josta kakun ohje on.
Ihanaa leivonnan täyteistä viikonloppua kaikille! Roosa
|
Hei, Serkukset!
VastaaPoistaEn löytänyt s.postia, joten kirjoitan tänne. Olette kyllä hurjan taitavia, ja minun mielestä hyvää seuraa nSLY ryhmään Ü!
Olin kyllä aikeissa jakaa parit jo tänään, mutta voisin tehdä sen vasta huomenna, jos vaikka innostuisitte tai edes joku teistä!
Olen laittamassa myös alkavan kierroksen Instagramiin.
Terkuin nami-hiiri
http://nuorisonsly.vuodatus.net
Nam mikä puolukkaherkku! Jogurtti tekee kakuista ihanan meheviä :)
VastaaPoistaKiitos paljon! :) Tämä oli kyllä namia ja jogurtti tosiaan mehevöittää tosi kivasti!
PoistaOi, kuinka mehevän näkönen, pitääpä kokeilla.
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi, tämä oli tosiaan mehevää ja herkullista! :P
Poista