Olen jo pitkään kuolannut ihania porkkanakakun kuvia ja aikeissa on ollut leipoa tätä ihanuutta. Perjantaina meidän koulussa alkoi koeviikko, mutta minulla ei ollut koetta, joten kotona oli aikaa leipoa. Reseptin porkkanakakkuun otin tällä kertaa K-ruoka sivustolta. Halusin tehdä kakun ehdottomasti uuteen pitkään kakkuvuokaani, joten ohjeen piti olla n. 3 litran vuokaan. Porkkanakku on kyllä leivos, joka ei petä ikinä. Se on aina vaan niin super hyvää ja mehevää... <3 Kuorrutteen laitoin hieman liian kuuman kakun päälle ja se meinasi lähteä valumaan, mutta onneksi sain tilanteen korjattua. :D Nyt ihanan reseptin kimppuun!
- 5-7 (350 g)
- porkkanaa
- 3
- kananmunaa
- 3 dl
- sokeria
- 1 1/2 dl
- öljyä
- 3 1/2 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- kanelia
- 1 tl
- soodaa
- 1 tl
- leivinjauhetta
Kuorrutus
- 50 g
- voita
- 1 rs (180 g)
- maustamatonta tuorejuustoa
- 1 1/2 dl
- tomusokeria
- 1 tl
- vanilliinisokeria
Koristeeksi
- (pähkinärouhetta tai strösseleitä)
- VALMISTUS (yli 60 min)
- 1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).
- 2. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
- 3. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinärouheella tai strösseleillä.
|
Kurpitsavaloilla sain luotua vähän Halloween tunnelmaa! :D |
Kunhan saan koeviikkorumban päätökseen, leivon salaisen leivonta ystäväni lähettämistä resepteistä jotakin hyvää.;) Mukavaa lauantai-iltaa! Roosa
Hienosti olet onnistunut!. Eikä näytä kuivalta.
VastaaPoistaHiirenkolon alueella ei näitä kuorrutuksia juuri näe, edelleen se vanha perinteinen on vauhdissa...tomusokeripölytys ja marsipaanista porkkanat !
n-h
http://nami-hiiri.vuodatus.net
Kiitos paljon hiirelle! :) Vanha ja perinteinen onkin usein se paras. ;)
Poista