Pullien teossa oli työnjako seuraava: äiti teki taikinan, yhdessä leivottiin ja minä täytin pullat. Resepti on vehnäjauhopussin kyljestä.
Pullat (30-35 kpl)
5 dl maitoa
50g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
14-15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150g pehmeää voita tai margariinia
voiteluun: kananmuna
pinnalle: raesokeria
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. Lisää puolet vehnäjauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksikertaiseksi n. 30 min. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo pulliksi. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä. Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 min. Täytä jäähtyneet pullat hillolla ja kermavaahdolla.
Seuraavana tulee varmaan postausta niistä runebergintortuista. :D Rentouttavaa viikonloppua kaikille! Roosa
Nams!
VastaaPoistaHaha, nämä ovat kyllä todella nams! :D
PoistaNiin ihanan näköisiä! ♥ Laskiaispullat on kyllä ihan parhaita :)
VastaaPoistaKiitos paljon! Laskiaispullat on kyllä tosiaan ihania. <3
PoistaVoi namskis, miten herkullisen näköisiä! Tuoreet laskiasipullat ovat kyllä ihan parhaita! :)
VastaaPoistaKiitoksia! :) Se on kyllä niin totta, nämä ovat hurjan hyviä. <3
Poista