sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Mangojuustokakku

Pitkästä aikaa taas postausta kirjoittelemassa lyhyen tauon jälkeen. Ei minulla kyllä varsinaisesti mitään suuniteltua taukoa ollut, mutta ei ole vain ollut mitään postattavaa. Viime viikonloppuna leivoin piparminttubrownieseja jotka olivat ihanan suklaisia, mutta en tehnyt niistä postausta, koska leivokset hieman hajosivat ja eivät olleet ehkä ihan edustuskelpoisia. :D Ei minulla olisi ollut edes kokonaista reseptiä tänne kirjoittaa, koska sain browniesten kuivat aineet siististi purkissa joululahjaksi Essiltä. Ihana idea! :) 
Tämän postauksen keskeinen asia on kuitenkin eilen leipomani mangojuustokakku. Leivontahimo iski taas pahemman kerran ja jotakin herkkua piti saada. Juustokakkua en ollut pitkään aikaan tehnyt, joten sellaisen halusin valmistaa. Mangojuustokakku on varma suosikki, kuten tälläkin kertaa! Tämä oli kyllä yksi onnistuneimpia juustokakkuja mitä olen tehnyt. Siisti ulkomuoto ja pehmeä, raikas maku! <3 Ohje on täältä K-ruoka sivustolta. 


200 g 


Digestivekeksejä 
75 g 
voita 

Täyte

liivatelehteä 
1 tlk (425 g)
Mangoviipaleita sokeriliemessä 
1 tlk (2 dl)
vispikermaa 
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 rs (180 g)
maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl 
sokeria 
2 rkl 
sitruunanmehua 

Kiille

Noin 2 1/2 prk
mangososetta (lastenruoka)
liivatelehteä 
2 rkl 
vettä

  • 1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
  • 2. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • 3. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja soseutettu mango. Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.
  • 4. Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen. Tyhjennä mangososeet kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.
  • 5. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.




Täytyy vielä lopuksi mainita pähkinä-haasteesta, joka on käynnissä tämän kuun loppuun asti. Haasteessa on jo mukavasti osallistujia, mutta enempi on aina parempi. ;)
Leppoisaa sunnuntai-iltaa! Roosa

4 kommenttia:

  1. Mangojuustokkku on kyllä herkkua!

    VastaaPoista
  2. Nam, näyttää tosi herkulliselta. Mango varmasti sopii juustokakkuun erittäin hyvin. Eipä ole tullut vielä koskaan mangon käyttöä kokeiltua ja ylipäätänsä tulee harvoin laitettua juustokakkuihin mitään hedelmiä tai marjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla mangoa, tämäkin oli ihanan raikasta ja ei liian makeaa. :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)