sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Nutella-kakku browniepohjalla

Hyvää isänpäivää kaikki isät! Meidän isänpäiväpöydässä on herkkuna suklainen Nutella-kakku mehevällä browniepohjalla. Ohje on Leivotaan-lehdestä, jossa resepti on tehty brownieina. Itse en kuitenkaan löytänyt sopivaa brownievuokaa (uudessa keittiössä meinaa tavarat vielä hieman etsiä paikkaansa), joten tein tämän irtopohjavuokaan kakun muotoon. Onnistui erittäin hyvin! Jos pitää tuhdista suklaakakusta, pitää tästä. <3 Reseptin saa gluteenittomaksi käyttämällä gluteenitonta suklaata ja jauhoja.


Nutella-kakku browniepohjalla

125 g voita
125 g tummaa suklaata
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
2 dl jauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Nutella-kuorrute
1 dl Nutella-levitettä
150 g rouhittua tummaa suklaata
25 g voita
2 rkl maitoa

TEE NÄIN
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoka.
2. Sulata voi ja suklaa kattilassa matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada seos kulhoon ja sekoita sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Sekoita munat yksitellen mukaan.
3. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola kulhossa. Kaada puolet jauhoseoksesta suklaaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Levitä taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Kakun kuuluu olla tahmea. Anna jäähtyä.
5. Kuorrute: Laita kaikki ainekset kattilaan ja sekoita kunnes ovat sulaneet. Kaada kuorrute kakulle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Voit halutessasi koristella tomusokerilla.




Ukille tein isänpäiviksi unelmatortun, jonka ohjeen julkaisen myös pian. Mukavaa päivää! :)
Roosa

6 kommenttia:

  1. Meillä on jääkaapissa odottamassa iltapäivää browniepohjainen juustokakku. Pohja vaikuttaisi aika lailla vastaavalta tämän kanssa. Saas nähdä mitä siitä tuli. Meidän kakussaa juustokerrostakin vielä paistettiin. Toivottavasti meidän brownie ei ole ylikypsynyt. :D Nutella-kuorrute kuulostaa hyvältä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mahdottoman hyvältä tuo juustokakku kerros!😋 Toivottavasti se on onnistunut. :) Nutella-kuorrute on kyllä aivan huippu hyvä!😍

      Poista
  2. Oi kun näyttää mehevältä ♥

    VastaaPoista
  3. Ihanan paksu kerros kuorrutusta. Kaikki, missä on Nutellaa, on todella hyvää. Erittäin monikäyttöinen raaka-aine :D

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)