tiistai 13. lokakuuta 2015

Appelsiini-kardemummapannukakut

Vihdoin tulee uutta postausta, viimeisimmästä onkin jo melkein kaksi viikkoa, hui! Minulla ja toisilla serkuilla on parhaillaan syysloma, joten nyt on aikaa leipoa ja ottaa vähän rennosti. Olin ajatellut tehdä syyslomalla jokin aamu aamiaiseksi lettuja tai pannukakkuja. Vähän vaihtelua perinteiseen puuroon. Löysin K-ruoka lehdestä kivan appelsiini-kardemumma pannukakkujen ohjeen ja ne pääsivätkin tänä aamuna testaukseen. Alkuperäinen resepti on Jerryn keittiössä -blogista.
Pannaritaikina oli hyvin paksua ja muistutti aivan löysää pullataikinaa. Vähän epäilin miten pannukakut tulisivat onnistumaan, mutta heti paistovaiheessa epäilykset kaikkosivat. Pannareista tuli todella siistejä ja paksuja, ihan samanlaisia kuin lehden kuvassa. Kardemumma maistui pannareissa kivasti. Appelsiinin sijasta käytin satsumaa, joka kävi taikinaan myös hyvin. Appelsiinin maku olisi ehkä korostunut paremmin, kuin satsuman. Aamiainen oli kuitenkin hyvin onnistunut ja pannukakut maistuivat oikein maukkailta appelsiinirahkan, hunajan ja appelsiinipalojen kera! (; Kannattaa muuten huomenna katsoa Mitä tänään syötäisiin -ohjelma kolmoselta, siellä kokkaillaan näitä samoja pannareita!

Ainekset 6 annosta:

1 dl 
maustamatonta AB-jogurttia
1 dl 
maitoa 
kananmunaa 
1 rkl 
rypsiöljyä 
appelsiini 
3 dl 
vehnäjauhoja 
2 rkl 
sokeria 
1 tl 
vaniljasokeria
2 tl 
leivinjauhetta 
1 tl 
kardemummaa 
1 tl 
ruokasoodaa 

Lisäksi

1 1/2 rkl 
öljyä paistamiseen 
1 prk (200 g)
Valio appelsiinirahkaa 
tuoreita hedelmiä tai marjoja 
tomusokeria, vaahterasiirappia tai hunajaa

Valmistus:
1. Sekoita jogurtti ja maito kulhossa. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää öljy. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja lisää kuoriraaste taikinaan. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja kuutioi appelsiinin hedelmäliha myöhempää käyttöä varten.
  • 2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • 3. Paista taikinasta paksuja pannukakkuja kuumalla pannulla rasvassa. Paistoaika on noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Taikinasta tulee noin 6 paksua pannukakkua. Tarjoa pannukakut appelsiinirahkan sekä appelsiinikuutioiden ja muiden hedelmien tai marjojen kanssa. Ripottele pannukakkujen pinnalle tomusokeria tai valuta päälle hieman vaahterasiirappia.

Taikina.







Palaillaan tällä viikolla minun osalta luultavasti jonkin suklaisen leivonnaisen parissa. (: Syysloma terkuin: Roosa

4 kommenttia:

  1. Moikka! Onpas herkullisen näköisiä pannukakkuja! :) Niin, ja olen muuten sly:si. :)
    Terkuin sly4

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! (: Ja kiva tietää, että olet minun salainen leivonta ystäväni. Postini on lähteyt tänään. (;

      Poista
  2. Kiitos vinkistä, tätä kokeilen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva kuulla, en usko että tulet pettymään! :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)