maanantai 11. tammikuuta 2016

Mokkapalamuffinssit ja kuulumisia

 

Moikka moi taas täältä blogin puolelta ja hyvää uutta vuotta!
Nyt ollaan menty jo reilu viikko tätä vuotta, mutta palataan vielä aivan viime vuoden loppuun ja vuoden vaihteeseen. Minä ja Reetta leivottiin uudeksi vuodeksi ihania mokkapalamuffinsseja, Kanelitytön ohjeella, joka löytyy täältä. Alkuperäinen ohje löytyy Pullahiiren leivontanurkasta täältä.  Varsinkin pumpulin pehmoinen kuorrute oli meidän mieleen ja ylimääräinen kuorrute hävisikin aika sutjakkaasti pursotinpussista. ;) Kiitos siis molemmille ihanasta ohjeesta!
Muffinsivuoat, nomparellit ja koristetikut sain joululahjaksi ihanalta kummiltani, joista löytyy tarkempaa postausta täältä.

Mokkapalamuffinssit
 
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vettä
150 g voita
Kuorrute:
250 g voita
4 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl vahvaa kahvia
(nonparelleja)

Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Kiehauta vesi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet ja kuuma vesi vuorotellen muutamassa erässä. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Jaa taikina noin 20-22 muffinssivuokaan. Suosittelen käyttämään paperisten muffinssivuokien tukena muffinssipeltiä. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Voit tarkistaa muffinssien kypsyyden cocktailtikulla. Jos muffinssiin työnnettyyn tikkuun ei tartu märkää taikinaa, muffinssit ovat kypsiä. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutteen valmistamista.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon kaikki kuivat aineet. Vatkaa kunnolla sekaisin esimerkiksi lapavatkaimella. Lisää lopuksi lämmin kahvi joukkoon pienissä erissä. Vatkaa seosta voimakkaasti hetken aikaa. Nostele kuorrutemassa pursotuspussiin, jossa on haluttu tylla. Pursottele kuorrute kauniisti muffinssien päälle. Ripottele vielä nonparelleja kuorrutteen päälle.
 
Kanelitytöllä ja Pullahiirellä oli molemmilla todella kauniit kuorrutukset, joita minä ja Reetta ihailimme pitkän aikaa. Meidän kuorrutukset eivät olleet ihan yhtä nättejä, mutta harjoitus tekee mestarin!
 
 
Uusi vuosi meni muutenkin ihan kivoissa merkeissä, käytiin meidän kylän laavulla, syötiin hyvää ruokaa ja ammuttiin raketteja. :)
 

 
Hieman vajaa viikko sitten meidän koko perhe oli telkkarin ääressä kun Suomi pelasi kultaottelussa Venäjää vastaan. Voin kyllä sanoa että se oli yksi jännittävimmistä jääkiekkopeleistä mitä oon ikinä kattonu! Mulla oli kyllä koko ajan semmonen kutina, että Suomi voittaa kultaa ja niinhän siinä kävikin! Huuto oli kamala kun Kapanen iski voittomaalin. Kiitos Leijonat!

Meidän lemppari pelaajat oli Aho ja Pulju!<3
 
Ja tosiaan meidän kuukauden haasteeseen kannattaa käydä osallistumassa tai edes vilkasemassa siihen liittyvää postausta!
 
Viime vuosi oli ihan mahtava, mut tehään tästä vielä mahtavampi!
Terkuin, Essi

4 kommenttia:

  1. Tosi hyvännäköinen kuorrute :) pitääpä testata.

    VastaaPoista
  2. Mokkapalat on kyllä hyviä ja parasta niissä on nimenomaan kuorrute. Jonkun kerran olen onnistunut sössimäänkin sen, kun siinä perinteisessä menetelmässä on omat haasteensa. Tämä vaahdottamismetodi olis varmempi tapa ja kuohkean vaalea kuorrute sopiikin paremmin muffinssien pinnalle. :)

    VastaaPoista
  3. Joo, täytyy itekkin myöntää ettei perinteisten mokkapalojen kuorrute oo aina menny ihan nappiin. ;) Tää muffinssien kuorrute oli 1. TOSI helppo tehä ja 2. Ihan SIKA hyvää! <3

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)