Eilen oli taas melko tuttuun tapaan leivontapäivä. Tällä kertaa leipomusreseptiksi valikoitui omenainen kinuski-toscapiirakka Kaakao kermavaahdolla -blogista. Toscapiirakkaa minun on pitänytkin tehdä jo aiemmin ja tämä omena-kinuski twisti kuulosti herkulliselta. Kyllä tämä aikas ihana herkku olikin! Kinuskinen toscakuorrute antoi piirakkaan ihanan imelän-makean lisän. Suussa sulava herkku pimeisiin iltoihin ja hieman lämmitettynä parasta. <3
Omenainen kinuski-toscapiirakka vuoka Ø26cm
2 munaa1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
0,5tl kardemummaa
50g voita
0,5dl maitoa
2 omenaa kuorittuna ja lohkottuna pieniksi paloiksi
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa kuivat ainekset keskenään ja lisää munasokerivaahtoon varovasti nuolijan avulla nostellen.
2. Kääntele lopuksi sulatettu voi ja maito taikinan sekaan ja kaada voideltuun korkeareunaiseen (4-5cm korkeat reunat) piirakkavuokaan.
3. Asettele omenat taikinan päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
4. Ota piirakka pois uunista, levitä päälle kinuski-toscakuorrute ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
Kinuski-toscakuorrute
150g voita
120g fariinisokeria
2dl kermaa
150g mantelilastuja
1. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon muut kuorrutteen ainekset.
2. Keittele kuorrutetta ja anna sen kuplia noin 15 minuuttia samalla sekoitellen. Täyte on valmis, kun koostumus on paksuhkoa ja kinuskimaista.
Kylmä vaniljajäätelö on kiva lisä lämpimän piirakan kanssa. |
Toscakuorrutteen keittelyä. |
Piirakka uuniin lähdössä. |
Uunista tulleena. |
Tiistaina lähden perheeni kanssa lomalle etelän lämpöön, joten minun osaltani tulee nyt postaustauko. Essi ja Reetta pitävät blogia sillä aikaa aktiivisena. ;) Kotiin palattuani esittelen sly:ni lähettämän paketin ja postauksissa alkaa varmasti näkyä jo joulun odotus.. Ihanaa! Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille. :) Roosa
Tämä on kyllä hyvää, testattu on ja toimivaksi todettu. :)
VastaaPoistaKyllä, tosi herkkua! :P
Poista