Jos joku haluaa leipoa tällä reseptillä, suosittelen tekemään kaksinkertaisen taikinan, tai sitten käyttää juuri oikean kokoista vuokaa. Reseptiin on merkattu myös mantelit tai pähkinät makua antamaan, mutta itse jätin ne pois.
Valmistusaineet
100 g | taloussuklaata | |
100 g | voita | |
2 1/4 dl | sokeria | |
2 | munaa | |
2 dl | vehnäjauhoja | |
1 tl | leivinjauhetta | |
1 tl | vaniljasokeria | |
2 dl | manteleita ja/tai pähkinöitä rouhittuna | |
TARJOILUUN | ||
2 dl | vispikermaa tai vanijajäätelöä |
Valmistusohje
- Sulata suklaa ja voi mikrossa. Käytä niin tilavaa kulhoa, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää munat vatkaten voi-suklaaseokseen. Yhdistä loput aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, neliskulmaiseen uunivuokaan (20 x 30 cm) tai pyöreään, tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 26 cm). Voit myös voidella ja jauhottaa vuoan.
Paista 175 asteessa 20 - 30 min. Tarjoa haaleana kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Lupaan, että tulen postailemaan vieä kuohkean ja pehmeän brownienkin parissa! ;)
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Roosa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahduta jättämällä kommentti! :)