Glögijuustokakku
Pohja:
150g pipareita
75g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2dl vispikermaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3rkl appelsiinimehua
Murskaa piparit. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ( 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma ja makeuta sokerilla. Sekoita tuorejuusto, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia.
Kiille:
4 liivatelehteä
1dl vettä
3dl Glögitiivistettä
Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa välillä sekoittaen, kunnes seos on mahdollisimman kylmää, muttei hyytynyttä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti, mielellään yön yli.
Toivotaan nyt, että tänne tulisi lunta, niin saataisi valkea joulu!
Essi
Kiitos reseptistä! Aion kokeilla lähipäivinä.
VastaaPoistaTerkuin nami-hiiri
http://nami-hiiri.vuodatus.net
Kannattaa kyllä kokeilla, oli tosi hyvää!
PoistaHyvän näkönen kakkupala ♥
VastaaPoistaVoi kiitos paljon Kirsti!
Poista