Eilen tein ukilleni taatelikakun sly:ni lähettämällä reseptillä. En ole koskaan ennen tehnyt taatelikakkua itse, mutta nyt on sekin asia korjattu. Vähän piti kakkua maistaa ja tuli kyllä erittäin hyvää! Taatelikakku on joulun perinteinen leivonnainen, eikä ihme, siinä nimittäin maistuu joulu. :) Sly:ni lähettämä resepti on nimellä Seijan taatelikakku ja sen on Myllyn Paras -sivustolta.
1½-2 l kakkuvuoka
1½ | dl | vettä |
1 | pkt | taateleita (n. 300 g) |
200 | g | voita |
2 | munaa | |
2-3 | dl | sokeria |
½ | dl | kermaa tai maitoa |
n.4½ | dl | Erikoisvehnäjauhoja |
1 | tl | ruokasoodaa |
1 | tl | leivinjauhetta |
1-2 | tl | vaniljasokeria |
Leivitykseen: | ||
voisulaa tai margariinia | ||
Korppujauhoja |
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.
Kokeilin myös leivonta ystäväni lähettämän reseptin piparkakkutoffeeta, josta tuli hyvää, vaikka massa ei meinannut aluksi kovettua millään. Sain kuitenkin toffeet onnistumaan ja vein ne lahjaksi ryhmänohjaajalleni kouluun. Kiitos siis kummastakin reseptistä erittäin paljon! <3 Joulupulla-reseptiä olisin kokeillut myös, mutta kerkesimme leipoa joulupullan jo aikaisemmin. Roosa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahduta jättämällä kommentti! :)