keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Jauhelihapiirakka

Jääkaapissa oleva jauheliha uhkasi mennä vanhaksi, joten ajattelin tehdä siitä Reetan kanssa jauhelihapiirakkaa. Selailin ohjeita netistä ja valion sivuilla oleva piirakka näytti herkulliselta.
Muokkasin ohjetta hieman sen perusteella mitä kaapista löytyi. Piirakasta tuli tosi hyvää.




Jauhelihapiirakka

Täyte:
400g jauhelihaa
2 sipulia
1 paprika
½ pussia juustoraastetta
1 purkki ruokakermaa
3 munaa

Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit. Lisää paprika. Mausta. Tarkista täytteen maku. Anna jäähtyä pohjan valmistuksen ajan.

Pohja:
1½ dl maitoa
1 muna
3 1/4 dl vehnäjauhoja
½ rkl leivinjauhetta
½ dl juoksevaa margariinia
1 tl oreganoa

Pinnalle:
luumutomaatteja

Sekoita maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja margariini nopeasti puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija n. 26 cm). Ripota pehmeän taikinan päälle jauhoja. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita juustoraaste jauhelihaseokseen. Kaada lihaseos pohjalle. Sekoita ruokakerma, munat ja suola kulhossa. Kaada seos päälle. Halkaise luumutomaatit puoliksi ja koristele piirakka niillä. Paista 200 asteessa n. 30 min.




Tämä piirakka sopisi vaikka uuden vuoden juhlintaan, eikö? ;-)
Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)