lauantai 26. joulukuuta 2015

Triplasuklainen jouluhalko

Tapaninpäiväkin alkaa kääntyä jo illan puolelle. Jouluaatto ja joulupäivä on taas tältä vuodelta taputeltu. Jouluruokia on herkuteltu koko suvun voimin. Lahjoja on saatu ja annettu. Kaikki on ollut ihanan tunnelmallista ja rauhallista. Ensi vuotta odotellessa. :)
Joulupäivänä tein pöytään suuren suklaisen jouluhalon. Herkullinen halko sai vierailta ihastuneita ilmeitä. Tämän herkun voisi tehdä vaikka ensi vuonna uudelleen! (resepti on Kodin kuvalehdestä)

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Maitosuklaamousse:
1 levy (200g) maitosuklaata
1 prk (2 dl) vispikermaa
1/2 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata

Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
50 g valkosuklaata

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
3. Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4. Paisa kääretorttulevyä uunin keskitasossa 6-8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja irrota paistopaperi kääretorttulevyn pinnasta.
5. Sulata paloiteltu maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita vatkaimella tasaiseksi.
6. Lisää jäähtynyt suklaasula ja sekoita yhä vatkaimella. Rouhi valkosuklaa ja lisää seokseen.
7. Levitä täyte kääretorttulevyn päälle. Rullaa kääretorttu tiukasti ja nosta se sauma alaspäin tarjoiluvadille.
8. Kuumenna kuorrutuksen kerma reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää tumma suklaa paloina ja sulata kermaan sekoitellen.
9. Kuorruta torttu suklaaseoksella. Koristele rouhitulla ja sulatetulla valkosuklaaalla.





Toivottavasti jokainen on saanut viettää rauhallisen ja tietysti herkullisen joulun. Vielä saa nauttia! ;) Roosa

4 kommenttia:

  1. Makeaa ja hyvää !
    Into leivontaa sekä onni koulussa ja keittiössä jatkukoon läpi koko uuden vuoden !
    nami-hiiri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, into säilyy varmasti. :) Onnellista uutta vuotta myös sinulle! <3

      Poista
  2. Nam, näyttää herkulliselta <3 Suklaa toimii aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! <3 Ja totta tosiaan, suklaa ei kyllä ikinä petä. ;)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)