Joulupäivänä tein pöytään suuren suklaisen jouluhalon. Herkullinen halko sai vierailta ihastuneita ilmeitä. Tämän herkun voisi tehdä vaikka ensi vuonna uudelleen! (resepti on Kodin kuvalehdestä)
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Maitosuklaamousse:
1 levy (200g) maitosuklaata
1 prk (2 dl) vispikermaa
1/2 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
50 g valkosuklaata
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
3. Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4. Paisa kääretorttulevyä uunin keskitasossa 6-8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja irrota paistopaperi kääretorttulevyn pinnasta.
5. Sulata paloiteltu maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita vatkaimella tasaiseksi.
6. Lisää jäähtynyt suklaasula ja sekoita yhä vatkaimella. Rouhi valkosuklaa ja lisää seokseen.
7. Levitä täyte kääretorttulevyn päälle. Rullaa kääretorttu tiukasti ja nosta se sauma alaspäin tarjoiluvadille.
8. Kuumenna kuorrutuksen kerma reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää tumma suklaa paloina ja sulata kermaan sekoitellen.
9. Kuorruta torttu suklaaseoksella. Koristele rouhitulla ja sulatetulla valkosuklaaalla.
Toivottavasti jokainen on saanut viettää rauhallisen ja tietysti herkullisen joulun. Vielä saa nauttia! ;) Roosa
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Maitosuklaamousse:
1 levy (200g) maitosuklaata
1 prk (2 dl) vispikermaa
1/2 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
50 g valkosuklaata
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
3. Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4. Paisa kääretorttulevyä uunin keskitasossa 6-8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja irrota paistopaperi kääretorttulevyn pinnasta.
5. Sulata paloiteltu maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita vatkaimella tasaiseksi.
6. Lisää jäähtynyt suklaasula ja sekoita yhä vatkaimella. Rouhi valkosuklaa ja lisää seokseen.
7. Levitä täyte kääretorttulevyn päälle. Rullaa kääretorttu tiukasti ja nosta se sauma alaspäin tarjoiluvadille.
8. Kuumenna kuorrutuksen kerma reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää tumma suklaa paloina ja sulata kermaan sekoitellen.
9. Kuorruta torttu suklaaseoksella. Koristele rouhitulla ja sulatetulla valkosuklaaalla.
Toivottavasti jokainen on saanut viettää rauhallisen ja tietysti herkullisen joulun. Vielä saa nauttia! ;) Roosa
Makeaa ja hyvää !
VastaaPoistaInto leivontaa sekä onni koulussa ja keittiössä jatkukoon läpi koko uuden vuoden !
nami-hiiri
Kiitos, into säilyy varmasti. :) Onnellista uutta vuotta myös sinulle! <3
PoistaNam, näyttää herkulliselta <3 Suklaa toimii aina!
VastaaPoistaVoi kiitos paljon! <3 Ja totta tosiaan, suklaa ei kyllä ikinä petä. ;)
Poista