Ohjeen taikinaan löysin Emerald City -blogista. Taikinan mausta voi antaa kyllä 10 pistettä, joten suuri kiitos tästä reseptistä!
Rahkavoitaikina:
250 g voita
4 dl (260 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
Täyte:
luumumarmeladia
Voiteluun:
kananmunaa
Nypi kuutioitu voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, vältä kuitenkin vaivaamasta taikinaan sitkoa. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluiten anna levätä seuraavaan päivään.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi (noin 0,5 cm) ja ota siitä torttumuotilla paloja. Täytä tortut luumumarmeladilla, laita leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa, uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Ota tortut uunista, kun ne ovat kauniin kullanruskeita. Siivilöi jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria.
Kokeilin myös ensimmäistä kertaa torttumuotteja, jotka osoittautuivat erittäin käteviksi. |
Mukavaa, että testasit ja tykkäsit. Kyllähän itse tehty voitaikina vie voiton kaupan valmistaikinasta. Rakenne ei ehkä ole niin lehtevä, mutta siihenkin saisi korjauksen, jos viitsisi valmistaa kaulitun version taikinasta. Toistaiseksi olen ollet niin tyytyväinen tähän sekoitettuun versioon, että en ole lähtenyt sen enempää hifistelemään. :)
VastaaPoistaOlin kyllä minäkin todella tyytyväinen tähän taikinaan, maukkaita torttuja tuli! Kiitos paljon ohjeesta. :)
Poista